I det smukke område nær Augustenborg Slotspark, kunne man, denne vinterdag, skimte Augustenborg fjord og Augustenborg Slot, gennem de nøgne træ´r. Vi havde lige fået en rundvisning af familien Augustenborg, der i 2021 købte den gamle del af det psykiatriske hospital for at skabe et kulturelt sted for både turister, de kunstinteresserede & den lokale befolkning….

En super Go Synergi med Kunstpark og Kunsthallen Augustiana som nærmeste nabo, & totalt oplagt med en Augustenborg-familie der overtager stedet…. Lidt som om cirklen er sluttet, selvom det slet ikke har noget at gøre med de Hertuger der engang havde stedet😅

De nostalgiske og smukke bygninger ligger midt i den skønneste park med ældgamle æbletræer der emmer af ren idyl…

Selvom driften af det psykiatriske hospital blev lukket i 2015 og bygningerne blev brugt som kontorbygning til landbrugsstyrelsen indtil 2021, bærer bygningen stadig præg af det gamle hospital.

De lange hospitalsgange og de små hospitalsstuer, med de tunge døre, der giver genlyd på hele etagen når én dør lukkes.

Toiletterne med skridsikre gulve og vinyl fra gulv til loft, så rummet nemt kan rengøres.

Intet særligt var ændret siden den gang…. & hvis man lukkede øjnene kunne man næsten se for sig, hvordan patienterne, i gamle dage, ville have haft deres gang på stedet….

Selv lugten af hospital hang stadig i rummene…..

Men stedet og omgivelserne havde virkelig potentiale til 1000 af idéer….

En spændende rejse…

Familien Augustenborg havde en plan, der skulle favne kunsten i flere afskygninger, med mulighed for at udvide og eksperimentere efterhånden som projektet ville skride frem.

De valgte derfor at navngive hele herligheden til “Augustenborg Project”, så der var plads til, at tilføje, hvad der nu, med tiden, kunne være spændende at bruge bygninger og omgivelserne til….

Det første projekt blev etablering af 4 Gem Suits (Ædelsens Suiter) i den særskilte “Palæ-bygning” der nærmest ligger som et lille aftægt til resten af Augustenborg Project.

Der er delte meninger om selve navngivelsen af aftægtsbygningen, men for os blev det hurtigt “Det gule palæ”….

En så smuk og nostalgisk palæ-bygning, der gennem flere årtier, havde været brugt til forskellige formål og dermed også løbende var blevet renoveret, havde dermed også flere årtiers byggestil.

Heldigvis var det kun indvendig, at palæet bar præg af dette og vi kunne derfor nemmere udrette de idéer vi havde med den indvendige renovering, så vi kunne få nostalgien tilbage og rammerne sat for de fremtidige 4 Suiter.

Palæet havde tidligere været brugt til, blandt andet gymnastiksal for patienter, men også som lejligheder for de ansatte. Så det første, der blev leget med, i det gule palæ, var rum-inddelingen til 2 lejligheder på stueplan og 2 lejligheder på 1. sal, med hensyntagen til de ekst. forhold, så vi trods alt også kunne mindske nedbrydning af vægge og opførelse af nye.

Resultatet blev nedenstående planer, med Suiter i 4 forskellige Ædelstens farver.

Læs mere om indretning og styling af de 4 farverige suiter ved at klikke på blogindlægget her: https://arkitektogrum.dk/wp-admin/post.php?post=8099&action=edit

GALLERI

Samtidig med renoveringen af de 4 Suiter i det gule palæ, skulle der også etableres kunstudstilling på hovedbygningen stueplanen, Palævej 9, som var den tidligere psykiatriske afdeling.

Idéen var at bibeholde gange og hospitalsstuer, som de var og blot afmontere døre, så det gav mere luft til udstillingen. De nedhængte akustiklofter blev fjernet og de eksisterende rør og ledninger, der nu blev synlige i loftet, blev sprøjtmalet med hvid maling. Hermed gav lokalerne et sterilt og råt udtryk, der ikke ville stjæle billedet for de kunstværker der løbende skulle udstilles…

Badehotellet

På Loftsetagen af hovedbygningen – Palævej 9 , ligger den mest charmerende tidslomme….

En blanding af TV-serien Badehotellet & Sygeplejeskolen, var min første tanke, da jeg trådte ind på den lange, smalle gang, der var malet i en smuk bordeaux farve, udsmykket med en sirlig råhvid blomsterbort og med et hav af små hvide fyldningsdøre, der på den ene side af gangen var tilføjet et lille ovalt messingskilt med hver deres nummer, der tilhørte de mest hyggelige små værelser, der stadig stod med hver deres oprindelige pastelfarve på væggene og de skønne tagkviste med gamle sprossede vinduer med forsatsrammer.

Blown away…..& Totalt forelsket i de rum og den stemning, der tog én tilbage til denne tid, hvor de studerende sygeplejesker havde deres gang på hospitalet…

Etagen fik hurtigt navnet, “Badehotellet” og vi var alle enige om, at der skulle værnes om denne etage.

Selvom der, flere steder, virkede lidt uoverskueligt med huller i taget, ældgamle baderum, køkken & toiletfaciliteter, der for længst havde overskredet datoen, blev alt nænsomt renoveret og værelserne fik genopfrisket væggene i de eksisterende farver og der blev tænkt tanker og drøftet ønsker om de kommende Rum.

Der var i starten, et brændende ønske om hotelværelser med “himmelseng”, men grundet skråvæggene kunne det ikke lade sig gøre og derfor gik mine første idéer på følgende oplæg:

Med tilhørende Moodboard:

Efterhånden som renoveringen var i gang, blev konceptet ændret og vi gik i gang med at indrette alle værelser med genbrugsmøbler, som betød at alle værelser blev unikke med hver deres historie og gamle møbler…

Har du lyst til at opleve denne skønne tidslomme hos Augustenborg Garden, kan du se mere på linket her:

https://augustenborg-garden.dk/the-roof-top/

De varmeste hilsner

Loddiel Liv